The Belgian Pride.

The Belgian Pride maakt deel uit van een wereldwijde beweging die door meer zichtbaarheid de LGBTQI+ – gemeenschap vooruit wil helpen. Hoogtepunt is de jaarlijkse Belgian Pride Parade, waar meer dan 100 000 mensen laten zien dat het okay is om te zijn wie je bent.

De Case.

De praktische organisatie van The Belgian Pride is een hectisch gebeuren. Een relatief klein professioneel team en veel vrijwilligers zorgen ervoor dat de Pride Week en de Pride Parade elke jaar een succes wordt. Persrelaties managen krijgen ze er moeilijker bij. Extra uitdaging: “Hoe zorgen we ervoor dat de inhoudelijke agenda van de koepelorganisaties de aandacht krijgt die het verdient?”

Strategie.

Talking Birds kiest er erg bewust voor om meer structuur in de eventcommunicatie te brengen. We zorgen voor een logische flow van berichten naar alle relevante media zodat de stakeholders ‘mee zijn’ met wat er staat te gebeuren. Tijdens de Pride Parade mobiliseren we een team dat ervoor zorgt dat media de info en de interviews krijgen die ze nodig hebben. Maar we kiezen ervoor om meer te doen. Op basis van het jaarlijkse thema zorgen we ervoor dat ‘gezichten’ van de gemeenschap ruime aandacht krijgen in de media in de weken naar aanloop van de Pride.

Resultaat.

The Belgian Pride is het belangrijkste platform van het land dat ijvert voor zichtbaarheid van de LGBTQI+ – gemeenschap. De media coverage en (diepte)interviews boomen en wellicht nog belangrijker: de boodschap gaat dieper en inhoudelijker zodat de organisaties punten kunnen maken bij politici en publieke opinie. Tijdens COVID-19 was Talking Birds een drijvende kracht achter de digitalisering van de Pride en werkte het de succesvolle stoepkrijtactie uit.

Bekijk de newsroom van The Belgian Pride hier.

Sfeerbeeld The Belgian Pride 2019 © TBP, Alonso Juarez
VRTnws kondigde de digitale editie van The Belgian Pride 2021 aan
VTM bezocht enkele virtuele bezoekers van The Belgian Pride in hun woonkamer
Premier De Croo en zijn zonen steunen de stoepkrijtactie, berichtte Het Laatste Nieuws
Talking Birds deed ook mee aan de stoepkrijtactie #WeCare

Meer cases.

Swapfiets gaat circulair.

Volledig circulaire fietsen tegen 2025: een stevige ambitie, die het verdiende om uitgebreid toegelicht te worden.

Helden van de Helpdesk.

Samen met TOPdesk gingen we op zoek naar de mannen en vrouwen die het verschil maken op een helpdesk.