Talking Birds geeft strategisch communicatieadvies en is erg goed in persrelaties, crisiscommunicatie, social en influencer management. We ontwikkelen pr-acties en geven opleidingen.

210824 Talking Birds 477

Visie.

Goede pr is begrijpen wie je bent en dat vertalen naar strategieën, acties en boodschappen die zo juist mogelijk binnenkomen. Hoe klikken mensen met merken? Onder andere door die merken te laten praten. Bijvoorbeeld via (social) media.

Talking Birds creëert een comfortabele sfeer. We leven ons maximaal in klanten, media en doelpubliek in. We zijn zeer open in onze analyses en vertellen je zonder filter maar beleefd waar het op staat. We personaliseren onze diensten en automatiseren waar mogelijk.

Team.

We zijn klein genoeg om het gezellig en toegankelijk te houden en groot genoeg om een breed scala aan diverse projecten en klanten aan te kunnen. Iedereen heeft zijn specialiteit en we laten onze mensen naar hun interesses groeien. We letten erop dat iedereen een beperkt aantal projecten beheert en niet te veel werkt.

Bram Boriau.

Bram wilde met Talking Birds een fijne omgeving creëren. “Als het comfortabel is voor iedereen, leveren we het beste werk. De interessantste ideeën komen als iedereen mentale ruimte heeft.” Bram werkte als politiek adviseur en woordvoerder, onder meer bij Worldline. Hij adviseert klanten in de private en publieke sfeer. Bram houdt ervan zaken helder en gestructureerd te maken.

“Het schijnt dat ik geen filter heb. Dat is een voordeel in onze sector. Hoe sneller we tot de essentie komen, hoe minder stress en kosten.”


Annelies Boddez.

“Dankzij Martine Tanghe droomde ik rond 2004 al van een carrière in de journalistiek en media. Omdat ik geen zin had in missverkiezingen koos ik voor de opleidingen Communicatiewetenschappen en Journalistiek. Dat bracht me op de redactievloer van tvbrussel en Bruzz. Die flow van nieuwsmaken en nadenken over wat is productioneel praktisch en visueel interessant trek ik vandaag nog steeds door wanneer we een persactie bedenken voor klanten.”

De job bij Talking Birds is de perfecte mix van Annelies haar dada’s: menselijke connecties aanknopen met journalisten, influencers en klanten, mooie en straffe verhalen de wereld insturen, vasthouden aan een stevige portie taalpurisme, creatief (maar realistisch) brainstormen en up-to-date “moeten” blijven over de lifestylewereld. Veel koffie drinken hoort er gelukkig ook bij.


Clara Vanmuysen.

“Ik proefde als groentje van de journalistiek bij Het Belang van Limburg (de tongval liegt nooit), maakte daarna vijf jaar reportages bij Het Laatste Nieuws en NINA (de journalist ook niet) en stapte vervolgens over naar tv, video en events als producer, researcher en redacteur bij Sylvester (de camera wel, vijf kilo om precies te zijn). Ik ben woonachtig in Brussel en werkzaam bij Talking Birds sinds oktober 2019. En ik kan eigenlijk beter schrijven dan deze bio doet vermoeden.”

Clara houdt van grote ideeën en het bedenken van strategieën. Haar hart klopt daar waar er een streepje engagement te bespeuren is. “Ik floreer bij klanten met een maatschappelijke meerwaarde, en ben heel gelukkig dat ik zo een aantal onder de vleugels heb bij Talking Birds.”


Jens Deleux.

We zagen Jens al graag toen hij nog studeerde en zijn stage deed bij Talking Birds. We bezegelden de liefde snel na zijn afstuderen.

“Alles wat online gebeurt, boeit me. Ik ben een kind van de internetcultuur.”

Dat merk je ook aan de nauwgezette manier waarop Jens de mediascreening voor onze klanten doet, met een sterk oog voor detail en een goede feeling voor wat speelt en waarover on- en offline gebabbeld wordt. Jens is gepassioneerd door muziek en door mensen.


Jasmin Mazarine De Waele.

Als letterlijke jongste telg in het nest, zweeft Jasmin tussen millenials en Gen Z. Opgegroeid in de overgang van analoog naar digitaal, was ze op haar dertiende (in 2010) onbewust al een early adopter van Instagram.  

Gent ruilde ze in voor Brussel toen ze startte aan de bachelor Communicatiemanagement. “Elk vrij moment greep ik om ervaring op te doen via vrijwillige stages: van start-up accelerator tot radio. Een tweede opleiding – Kunstwetenschappen, VUB – combineerde ik met m’n eerste professionele projecten bij culturele producties en Film Fest Gent. ” 

Flash forward naar vandaag: Jasmin spreekt vloeiend in emoji, vertaalt projecten naar een 9:16 formaat, een vluchtige video van vijftien seconden of een volledige online campagne. Talking Birds is het eerste agentschap waar ze voet aan wal zet. Jasmin is vastbesloten om haar skills op vlak van social media management naar een nieuw niveau te tillen, besties te worden met de juiste influencers en van de wereld een betere plaats te maken via online campagnes.


Erik Lenoir.

Hij heet Lenoir, maar wij mogen hem ook Mac Gyver noemen. Erik is het Zwitsers zakmes van de communicatiesector: public relations, events, mediatraining, employeer branding… Erik is van vele markten thuis en werkte voor heel wat gerenommeerde bedrijven en organisaties. In een vorig leven was hij journalist en radio- en tv-presentator voor diverse Belgische en Franse media. 
 
Hij is gepassioneerd door gastronomie, oenologie, cultuur, muziek en fotografie en houdt ervan om woorden in duidelijke en originele boodschappen om te zetten.
 
De sfeer, de brede klantenportfolio én de waarden van Talking Birds deden hem in de lente van 2022 ons team vervoegen.
“Wanneer je het menselijke op de voorgrond zet, komt de inspiratie en de productiviteit vanzelf. Dat voel je meteen bij Talking Birds.”