Swapfiets gaat circulair.

Het van oorsprong Nederlandse Swapfiets is al even ‘bij ons’, van toen ze als enthousiaste startup voorzichtig voet aan wal zetten in onze contreien. Het fietsabonnement met de typerende blauwe voorband deed het de afgelopen tijd ontzettend goed. Ondertussen zijn ze een scale-up met mondiale ambitie. Ook hun missie evolueerde mee. Van ‘goeie fietsen met goeie service leveren’ evolueerden ze naar ‘inzetten op allerlei vormen van micro-mobiliteit om steden leefbaarder te maken, met circulaire producten’. Die missie mocht wel eens in de schijnwerpers staan.

382377 PCR 21 02 09 Z625780 19d433 Original 1615971638 (1)

© Swapfiets

Swapfiets Brussels 5 © MORREC

© Swapfiets

Case.

Swapfiets wil zijn circulaire ambities in detail in de Vlaamse media toelichten, bij monde van hun ‘circulaire expert’, mede-oprichter Richard Burger. Geen simpele vraag, want Swapfiets doet dan wel een belletje rinkelen, Burger blijft vooral in Nederland een ‘bekende kop’.

Strategie.

We gingen voor een exclusief interview met een business medium, zodat er voldoende ruimte was om het verhaal in de diepte te doen.
De Tijd ging in gesprek met Richard. We stonden het internationale PR-team bij met het uitdiepen van de circulaire boodschap, zorgden voor een goede interview briefing, en brachten de partijen natuurlijk ook samen.
Na publicatie van dit exclusieve gesprek, verspreidden we het nieuws verder naar onze nationale en sectormedia die regelmatig over Swapfiets berichtten.

Resultaat.

Richard kon in De Tijd het verhaal doen van hoe zijn bedrijf evolueerde van ‘een ideetje van wat studenten’, tot één van de 10 snelst groeiende bedrijven van 2021 (aldus de Financial Times). Qua thought leadership rondom duurzaam zakendoen, bereikte dit interview absoluut het juiste doelpubliek.

Bekijk de newsroom van Swapfiets België hier.

Richard Burger
Richard Burger deed zijn verhaal over de circulaire ambities van Swapfiets in De Tijd

Meer cases.

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.