Talking Birds geeft strategisch communicatieadvies en is erg goed in persrelaties, crisiscommunicatie, social en influencer management. We ontwikkelen pr-acties en geven opleidingen.

210824 Talking Birds 477

Visie.

Goede pr is begrijpen wie je bent en dat vertalen naar strategieën, acties en boodschappen die zo juist mogelijk binnenkomen. Hoe klikken mensen met merken? Onder andere door die merken te laten praten. Bijvoorbeeld via (social) media.

Talking Birds creëert een comfortabele sfeer. We leven ons maximaal in klanten, media en doelpubliek in. We zijn zeer open in onze analyses en vertellen je zonder filter maar beleefd waar het op staat. We personaliseren onze diensten en automatiseren waar mogelijk.

Team.

We zijn klein genoeg om het gezellig en toegankelijk te houden en groot genoeg om een breed scala aan diverse projecten en klanten aan te kunnen. Iedereen heeft zijn specialiteit en we laten onze mensen naar hun interesses groeien. We letten erop dat iedereen een beperkt aantal projecten beheert en niet te veel werkt.

Bram Boriau.

Bram wilde met Talking Birds een fijne omgeving creëren. “Als het comfortabel is voor iedereen, leveren we het beste werk. De interessantste ideeën komen als iedereen mentale ruimte heeft.” Bram werkte als politiek adviseur en woordvoerder, onder meer bij Worldline. Hij adviseert klanten in de private en publieke sfeer. Bram houdt ervan zaken helder en gestructureerd te maken.

“Het schijnt dat ik geen filter heb. Dat is een voordeel in onze sector. Hoe sneller we tot de essentie komen, hoe minder stress en kosten.”


Anoek Hagenaars.

Anoek heeft zin in haar rol Country Manager van Talking Birds Nederland. Ze is overtuigd van de macht en kracht van public relations voor haar cliënten en bouwt verder op decennialange ervaring.

Anoek heeft haar sporen verdiend in, met name, de (inter)nationale creatieve sector waarin zij verantwoordelijk was voor de strategie, aanpak en resultaten van diverse design brands, corporates en consumer brands. “Mijn drijfveer is een verbindende factor te zijn tussen de creatieve sector en het bedrijfsleven om op deze manier spannende en uitdagende campagnes, ideeën en samenwerkingen te realiseren. De mix zorgt in mijn ogen voor de inhoud van een goed verhaal en een verhaal is wat mensen bindt en samenbrengt.”

Haar netwerk is haar kracht en haar creatieve geest haar trots. Verwacht van haar geen geijkte oplossingen voor standaard problemen maar uitgekiend, strategisch en baanbrekend werk voor klanten die net als zij voor het beste willen en durven gaan.


Annelies Boddez.

“Dankzij Martine Tanghe droomde ik rond 2004 al van een carrière in de journalistiek en media. Omdat ik geen zin had in missverkiezingen koos ik voor de opleidingen Communicatiewetenschappen en Journalistiek. Dat bracht me op de redactievloer van tvbrussel en Bruzz. Die flow van nieuwsmaken en nadenken over wat is productioneel praktisch en visueel interessant trek ik vandaag nog steeds door wanneer we een persactie bedenken voor klanten.”

De job bij Talking Birds is de perfecte mix van Annelies haar dada’s: menselijke connecties aanknopen met journalisten, influencers en klanten, mooie en straffe verhalen de wereld insturen, vasthouden aan een stevige portie taalpurisme, creatief (maar realistisch) brainstormen en up-to-date “moeten” blijven over de lifestylewereld. Veel koffie drinken hoort er gelukkig ook bij.


Clara Vanmuysen.

“Ik proefde als groentje van de journalistiek bij Het Belang van Limburg (de tongval liegt nooit), maakte daarna vijf jaar reportages bij Het Laatste Nieuws en NINA (de journalist ook niet) en stapte vervolgens over naar tv, video en events als producer, researcher en redacteur bij Sylvester (de camera wel, vijf kilo om precies te zijn). Ik ben woonachtig in Brussel en werkzaam bij Talking Birds sinds oktober 2019. En ik kan eigenlijk beter schrijven dan deze bio doet vermoeden.”

Clara houdt van grote ideeën en het bedenken van strategieën. Haar hart klopt daar waar er een streepje engagement te bespeuren is. “Ik floreer bij klanten met een maatschappelijke meerwaarde, en ben heel gelukkig dat ik zo een aantal onder de vleugels heb bij Talking Birds.”


Coraline Burre.

Een beetje overal, maar vooral in de communicatiesector. Dat is de korte samenvatting van de carrière van Coraline, die in 2006 startte met een diploma journalistiek van de ULiège op zak.
“Ik heb altijd van verhalen gehouden. Toen ontdekte ik de kracht van woorden. En nu mag ik die verhalen zelf schrijven, over alle mogelijke onderwerpen. Dat vind ik fantastisch.”

Copywriter voor Test-Aankoop, Atos Worldline en NewsMaster, attachée Communicatie bij de Archives générales de l’État en de Conseil supérieur de l’audiovisuel, freelance-journaliste voor RTBF en Vivio: Coraline heeft al heel wat watertjes doorzwommen in de media- en communicatiewereld.

Coraline vervoegde het team van Talking Birds in september 2020. “Wat ook het onderwerp is, elke samenwerking is een kans om te groeien en te evolueren. Zowel voor de klant als voor de projectverantwoordelijke. Erg stimulerend.


Jens Deleux.

We zagen Jens al graag toen hij nog studeerde en zijn stage deed bij Talking Birds. We bezegelden de liefde snel na zijn afstuderen.

“Alles wat online gebeurt, boeit me. Ik ben een kind van de internetcultuur.”

Dat merk je ook aan de nauwgezette manier waarop Jens de mediascreening voor onze klanten doet, met een sterk oog voor detail en een goede feeling voor wat speelt en waarover on- en offline gebabbeld wordt. Jens is gepassioneerd door muziek en door mensen.