Nieuwe hotspot: Kasteel Ten Torre.

De eigenaars van kasteel Ten Torre kwamen bij Talking Birds aankloppen om ondersteuning te vragen voor de perslancering van hun nieuwe vakantieverblijf. De klik met hun verhaal en de liefde voor het kasteel waren er vanaf de start van dit pr-project.

Kasteel Ten Torre 3
Kasteel Ten Torre 2

De Case.

Kasteel Ten Torre in Oedelem was lange tijd een privé-woning, totdat de eigenaars ervoor kozen om het om te vormen naar een vakantiewoning voor grote groepen en families. Het kasteel met acht slaapkamers, een parktuin en prachtige wapenschilden in de inkomhal verdiende nu toch een plekje in lifestylemedia? Absoluut!

Strategie.

Anno mei 2020 bestond er door het coronavirus veel onzekerheid over of we die zomer wel of niet zouden kunnen reizen. De staycationtrend was deel van de storytelling bij de perslancering van het nieuwe vakantieverblijf. Want als ver reizen niet lukt, is waterkasteel Ten Torre een perfect alternatief.

Het persbericht bevatte alle belangrijke details: het historisch karakter (voormalig eigendom van Keizer Karel V), de kasteelarchitectuur, het interieurontwerp (modern, comfortabel en met oog voor detail; zoals beddengoed van het Kortrijkse Verilin) en alle praktische info die lezers laat dromen over een sprookjesachtig verblijf.

We belden relevante lifestyle en reisjournalisten om hen een verblijf aan te bieden, schreven een stevig persbericht en pitchten de locatie ook als potentiële film- of fotoshootlocatie voor op de lange termijn.

Resultaat.

De nieuwe hotspot Ten Torre kon schitteren in een prachtige lijst van Nederlandstalige en Franstalige lifestylemedia, van ELLE tot Marie Claire, Nina, L’Officiel, So Soir… ook regionale media uit West-Vlaanderen pikten de launch van Ten Torre graag op (Krant van West-Vlaanderen, Knokke Actueel). Op die manier bereikten we een breed lezerspubliek dat ervan houdt om nieuwe plekken te ontdekken.

Ook op langere termijn wierp de perscommunicatie zijn vruchten af, zo bleek Ten Torre ook de perfecte shootlocatie voor een fashionreportage in Flair en opnames van Blind Getrouwd!

In Nina kon je lezen over Ten Torre als ideale vakantielocatie
Kasteel Ten Torre vroeger

Meer cases.

Stop sjoemelstroom.

Energieplatform Bolt trekt met een militante campagne van leer tegen grijze stroom die als groen verkocht wordt.