Helden van de Helpdesk.

Hoe geef je een bedrijf uit een behoorlijk technische sector een gezicht? Door een menselijk verhaal te koppelen aan wat ze doen. TOPdesk levert een IT-tool voor service management. Die tool wordt o.a. gebruikt door helpdeskmedewerkers om inkomende vragen op te volgen.
Daarom lanceerden we de campagne Helden van de Helpdesk. Voor die wedstrijd gingen we op zoek ging naar de beste helpdeskmedewerker van het land. Dat werd Frederick Vereecken, en hij mocht ook meteen aan VTM Nieuws uitleggen hoe hij de titel van Held van de Helpdesk in de wacht sleepte.

De Case.

Heel wat bedrijven en organisaties werken met TOPdesk. Toch is het bedrijf buiten de eigen sector weinig bekend. Dus gingen we op zoek naar een manier om enerzijds aan die naamsbekendheid te werken en anderzijds iets te vertellen dat het pure IT-verhaal overstijgt. Enter ‘Helden van de Helpdesk’.

Strategie.

Helpdeskmedewerkers krijgen niet altijd de waardering die ze verdienen. Onterecht. Een goede dienstverlening is goud waard in een bedrijf. De helpdesk speelt daarin een cruciale rol. Om het beroep van helpdeskmedewerker te herwaarderen, organiseerden we een wedstrijd. Mensen konden via de landingspagina van de wedstrijd helpdeskmedewerkers nomineren waarmee ze in contact kwamen, en wiens service ze erg apprecieerden.
Na een nominatieronde, koos de professionele jury onder leiding van Steven Van Belleghem zes finalisten: drie voor de publieke sector, en drie voor de private sector. Vervolgens kon er twee weken lang gestemd worden.

Resultaat.

We slaagden er in de wedstrijd de nodige aandacht te geven in mainstream Vlaamse media. VTM Nieuws was erbij toen Frederick Vereecken zijn heldencape mocht omhangen. Ook AVS bracht een leuke reportage, net zoals Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws.

Bekijk de newsroom van TOPdesk hier.

Wouter Vanden Bergh van TOPdesk op VTM over Helden van de Helpdesk
De Held van de Helpdesk stond onder andere in Het Laatste Nieuws
De Held van de Helpdesk deed zijn verhaal op Oost-Vlaamse zender AVS

Meer cases.

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.