ASTER.

67 Vlaamse sociale huisvestingsmaatschappijen participeren in de coöperatieve vennootschap ASTER om het zonnepotentieel van de sociale woningen te activeren. Met andere woorden: zonnepanelen op sociale woningen zorgen voor een groener Vlaanderen en bestrijden zo de energiearmoede.

De Case.

ASTER is een nieuwe organisatie die werd opgericht in de schoot van de Vereniging van Vlaamse Huisvestingsmaatschappijen. Maar hoe zorgen we ervoor dat media ruim aandacht besteden aan dit fantastische project, met aandacht voor de juiste boodschappen? Hoe zorgen we voor wind in de zeilen van deze innovatieve en sociale nieuwe speler bij de juiste doelgroepen?

Strategie.

Het model van ASTER is zeer complex en gezien het ‘never done’ is, werken we vooral aan zeer heldere boodschappen die uitleggen ‘wat het is’. We kiezen voor een ‘meerstapsraket’: de grote lancering komt er wanneer de eerste zonnepanelen op de daken worden geplaatst, maar dat weerhoudt ons er niet van om de directeur van ASTER bij de oprichting geplaatst te krijgen in de belangrijkste (zakelijke) media. Daarnaast gaan we voor regelmatig reageren op de actuele thema’s om de bekendheid van ASTER te versterken.

Resultaat.

ASTER kreeg de zichtbaarheid die het verdient en dat hielp zeker bij het genereren van buy-in voor het project bij diverse stakeholders. Door regelmatige reacties op relevante actuele thema’s en verhalen, vergroot de zichtbaarheid van de organisatie en krijgt de directeur een platform om zich als thought leader te profileren.

Bekijk de newsroom van ASTER hier.

De Tijd vertelde dat sociale woningen het 'grootste zonnepark' van Vlaanderen worden
ASTER cv in Het Laatste Nieuws over de plannen voor 60.000 zonnepanelen
De Standaard over de grootse plannen van ASTER cv
ASTER in Trends

Meer cases.

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.