Bolt Wallonië.

Nadat we het nieuwbakkenen energieplatform Bolt in de zomer van 2019 op de Vlaamse markt lanceerden, trokken we in de zomer van 2020 naar Couvin. Vanuit de vakantiewoningen van de lokale energie-opwekker Luc, die met zijn zonnepanelen zeven families van stroom voorziet, lanceerden we Bolt in Wallonië. We zochten de Waalse journalistieke energie-experts op en vertelden hen over de disruptieve aanpak van Bolt, dat er radicaal voor kiest om groene stroom een herkenbaar gezicht te geven en te koppelen aan echte mensen.

190906 BOLT LEVERANCIER STEPHANE HI RES ILLIASTEIRLINCK 23

© Illias Teirlinck

200626 BOLT IDETA ILLIASTEIRLINCK 08

© Illias Teirlinck

Case.

Hoe lanceer je een nieuwe speler op de energiemarkt zo breed mogelijk. Bedoeling was zowel nieuwe energie-opwekkers (zoals kleine ondernemingen, landbouwbedrijven etc.) als nieuwe klanten aan te trekken. Tevens wilden we ook het discours rondom de ‘sjoemelstroom’ meenemen in het verhaal.

Strategie.

Door voor de lancering naar een concrete opwekker in een concreet Waals dorp te trekken, maakten we meteen duidelijk dat Bolt echte energie levert aan echte mensen. Door daarnaast ook genoeg facts en figures over de actuele situatie van het aandeel groene energie in het Waalse energie-aanbod op te nemen, namen we ook de meer vaktechnische journalisten mee in het verhaal.

Resultaat.

Voor zowel Pieterjan Verhaeghen, de founder van Bolt, als voor opwekker Luc, werd het een erg drukke dag. Luc mocht in zowat elk regionaal medium zijn verhaal doen, in samenspraak met Pieterjan. Daarnaast slaagden we erin ook de energiespecialisten van L’Echo en Tendances te doen berichten over de opstart van Bolt in Wallonië.

Bekijk de newsroom van Bolt hier.

Pieterjan Verhaeghen deed zijn verhaal op regionale televisiezender Notélé
De Waalse start van Bolt verscheen in onder andere La Libre
Energiespecialist van L'écho bracht het verhaal ook
Ook Tendances nam Bolt onder de loep
Waalse opwekker: Guido en Frederick (bio-energie, St Vith) © Illias Teirlinck
Waalse opwekker: Stéphane (water-energie, de Maas) © Illias Teirlinck

Meer cases.

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.